Artikelarkiv
03.04.2015 10:21
Påskledig nu, och det verkar som jag gör allt annat förutom "påskiga" saker. Jag har inte ens börjat tänka på vad som skall serveras som efterrätt till Påsk middagen. Maten har jag klar, men resten får jag nog börja sätta fart och planera lite. Det jag däremot har pysslat med istället, är en...
31.03.2015 17:11
Tänk att det skall vara så svårt att hitta den perfekta receptet för vaniljkräm. Jag har provat olika varianter under ett längre period och även om de är alla goda på sitt sätt, har jag fortfarande inte lyckats hitta den som jag kan anse som perfekt. Men, men.....det finns fortfarande många sorter...
28.03.2015 13:32
Igår blev det ingenting bakad här i huset, då jag och Sarah var på disco kalas och ingen bröd på lördagar blir det heller från och med nu, då Marcus börjar träna innebandy, men nu fick jag en liten stund i köket och provade en egen variant av våra klassiska kanel bullar. Jag fick se en bild på...
24.03.2015 19:00
Idag fyllde min kollega Annika år och vi överraskade henne med en liten tårta gjord på vaniljbottnar och fylld med en frosting på Philadelphia ost och rörsocker sirap. Inspiration och recept på frostingen, hittade jag hos en tjej som är bara grym på tårtor....Sockerrus. Bilderna blev lite av en...
21.03.2015 19:33
Idag är det ingen bra dag. En infektion i en tand har gett mig ganska mycket huvudbry de senaste dagarna och besöket hos tandläkaren slutade med antibiotika i 10 dagar innan man kan göra något åt eländet. Och vad gör man när man har ont och tycker lite synd om sig själv?....Jooo, då är det som...
15.03.2015 17:36
I många länder har kringlan blivit symbolen för ett bageri. Enligt wikipedia ska en klassisk kringla föreställer korslagda armar. Det var vanligt att man bad på det viset under medeltiden. Det berättas om att det var en italiensk munk som skapade bakverket på 600-talet, att kringlorna symboliserade...
15.03.2015 17:35
Idag bakade jag focaccia bröd på ett recept från Leila Lindholm. Ett italienskt bröd som är supergott och enkelt att göra..och som dessutom går att fylla med väldigt mycket annat gott. Jag valde dock en enkel variant med bara flingsalt på till idag, men är väldigt sugen på att testa klicka lite...
14.03.2015 18:04
Tre av mina kollegor på jobbet kom på den roliga idén att anmälla mig till 2015 säsong av "Hela Sverige bakar"....och gissa min stora förvåning när programet hörde av sig och ville träffa mig inför en eventuell casting. Fantastiskt kul...och när jag fick frågan om att ta med mig ett bakverk,...
08.03.2015 15:28
Hade bullfrossa hemma den här helgen. På en stor sats deg, gjorde vi kransar, flätor, bullar fyllda med choklad och vanilj. Det här har varit min mans projekt som är på jakt efter den perfekta vaniljfyllda bullen. Vi är inte riktigt där än, men kommer definitivt att snart rulla fram efter all...
07.03.2015 16:35
Det blev tekakor till frukost idag, eller rättare sagt.... till brunch. Det tar en stund i jäsningprocessen att göra tekakor, men helt klart värt...och eftersom mina barn sover lite längre numera på morgonen, har jag gott om tid att fixa nybakad bröd till frukosten. Ha en trevlig helg alla!
Recept...
Objekt: 191 - 200 av 338
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden