Artikelarkiv

11.12.2014 21:44
Vi fortsätter med Jul bakandet här i huset...... När jag tänker efter, har jag precis börjat, för att det jag har gjort så långt, är tydligen redan slut på något konstigt sätt. Så.... idag har jag tagit mig i kragen och tagit fram kastrullerna igen. Saffansfudgen är nu klar och undangömd också. Vi...
07.12.2014 00:10
Säkert ingen revolutionerande nytt recept på kolor här, men jag köpte några roliga silikon formar i Kina nyligen som jag bara var tvungen att testa....och visst blev mina små griskolor söta? ... på alla sätt...... 3 dl grädde 50 gram smör 1 1/2 dl sirap 3 dl socker 1/2 dl kakao Gör så här: Koka...
06.12.2014 23:29
Andra advent och dags för lite pyssel igen........ Dörrkransar gör jag vaje år på lummer (ibland med lite inslag av granris). Jag tycker om stora, tjocka  kransar, därav storleken på mina och de tenderar att se exakt likadana ut varje år.....men vem vet, nästa år kanske jag kan överraska...
03.12.2014 21:58
Just när man tror att man har kommit på en aldeles egen smaskig recept, blir man ganska besviken när man, vid första internät sökning, inser att ganska många andra har hunnit upptäcka samma recept långt förre dig. Men, men......, det spelar egentligen ingen roll, eftersom det bara bevisar att så...
03.12.2014 21:26
Det är många som passar på och gör pepparkakscheesecake nu i December och jag blev själv lite nyfiken och testade. Väldigt enkelt, väldigt gott och den kan dessutom göras i god tid förre dagen den skall serveras. Påminde lite i smak som Sandwich glass faktiskt...vilket barnen tyckte väldigt mycket...
30.11.2014 22:46
Årets pepparkakshus är äntligen färdig. Tog 12 timmar att göra....en hel hel svordomar (på 3 olika språk) och 5 paket med färdig köpt pepparkaksdeg. Bara hälften av degen gick till själva pepparkakshuset...andra hälften gick åt misslyckade delar, eftersom jag var för lat för att göra någon mall...
30.11.2014 22:44
Nu har vi börjat med Julbakandet här i huset och först ut är den Norska kranskakan som har blivit en tradition hemma hos oss. Jag gör det på norskt recept, i norska formar...men eftersom dessa formar är kanske lite svåra att hitta här i Sverige, kan jag bara tipsa om att det går att göra även utan...
24.11.2014 22:54
Nu är det snart första Advent, och Jultokig som jag är, fuskar jag lite och börjar med pysslet några dagar innan. Är inte så mycket för den "röda" Julen, men använder mig gärna av vita nyanser, gröna och bruna natur inslag .....fina band och gamla saker. Det är Julpynt för mig. Har hur många idéer...
22.11.2014 22:19
Vi hinner nog med en liten snabb inlägg om några goda snittar, innan det är dags för mig att hoppa in i sängen ikväll. Som jag säkert nämnt tidigare, älskar jag plockmat, där man har möjlighet att bjuda på många olika rätter. Det krävs dock en bra planering att kunna bli klar i tid med alla...
22.11.2014 22:18
Man får säga vad man vill om fransmän, men att baka är något de verkligen kan....och bakelser är något de är bara bäst på. Éclair är egentligen en avlång Petit-chou, en osötat fransk bakverk som oftast fylls med vanilj kräm eller grädde, (men kan lika bra fyllas med andra röror). Jag har, efter...
Objekt: 221 - 230 av 338
<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden