Artikelarkiv

04.05.2014 22:28
Korv i bröd går alltid hem hos barn och dessa små inbakade prinskorvar till grisar är verkligen ingen undantag. Vi hade kalas för min 5-åriga dotter idag och ville inte bara bjuda på sötsaker.......Kom bara ihåg att be gästerna att plocka bort pepparkornen som används som ögon. Jag glömde det...
02.05.2014 22:06
Det här är lite extra kul......Min mamma bakade för mig något som i Rumänien kallas för cozonac, en traditionell rumänsk sött bröd, en blandning mellan bröd och sockerkaka kan man säga.....något som jag vuxit upp med och som väcker så många fina barndomsminnen. Jag har sätt den bakas under hela min...
01.05.2014 21:21
Hipp hipp hurra....idag är det min födelsedag. Jag älskar födelsedagar....och firar det mer än gärna.....det brukar ju innebära godsaker, god sällskap och ett och annat paket.......Till dagens kalas, bjöd jag på en väldigt uppskattad cappuccino glass tårta, gjord på en mandel botten, en len...
25.04.2014 23:46
Idag har jag gjort den italienska desserten Tiramisu på ett mycket enkelt sätt. Tira mi sù betyder ungefär ’pigga upp mig’, vilket kommer av att rätten innehåller kaffe, som är uppiggande. En krämig dessert som kombinerar choklad, kaffe, savoiardi kex och mascarpone. Ryktena säger att den goda...
19.04.2014 22:54
Vi avslutar denna gångs påsk teman med en enkel dessert som har en extra friskt smak av lime och hallon. Gott mot den söta marängvispen. Den går fort att göra och skall serveras på en gång. Servera gärna i lite mindre glas annars kan den upplevas lite för sött om det är för mycket av marängvispen....
19.04.2014 17:45
Blev påmind häromdagen om att jag inte har lagt ut recept på den citron paj som jag så många gånger har bjudit på. Därför passade jag på att göra den som efterrätt till Påsk middagen idag. Väldigt enkel recept, väldigt gott och mycket uppskattad. Köper du med dig en citron, så borde du ha alla...
17.04.2014 23:34
Önskar Er alla en riktig Glad Påsk! Kram/ Christina
17.04.2014 23:14
Jag gjorde en egen variant av mums-mums genom att ha dessa  hjärtformade i stället för runda och även lägga till färg till skumdelen innuti. Receptet är desamma som den klassiska, bara lite annan utförande. Botten: ett packet med smörgåsrån, ca 35 stycken Fyllning: 9 gelatinblad, 4 1/2 dl...
17.04.2014 22:25
Fick tidningen Hemmets Journals bakad & gott av en kollega till mig, som var fylld med bara mumsiga recept som jag kommer att försöka baka lite av. Först ut är en klassisk mums-mums, eller skumboll som den kallas norrut, eller kokosboll, eller gräddbulle som den kallas i Skåne..... den har...
12.04.2014 10:39
Hej på er! Idag har jag gjort några äggformade pops, inför den stundande Påsk firandet nästa vecka. Lite osäker dock på om de kommer att överleva så länge. Gjorde bara några få för att testa......och de går åt väldigt snabbt här hemma. Hade väldigt kul tillsammans med min dotter när vi pyntade...
Objekt: 291 - 300 av 338
<< 28 | 29 | 30 | 31 | 32 >>

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden