Artikelarkiv
02.07.2021 13:37
Midsommar i år fick vi fira för första gången ute i det nya växthuset. Vi blev sittande där väldigt länge när vi inte behövde bry oss om den eviga frågan om regn eller icke regn... Det kanske inte blev så mycket av den typiska midsommarmaten jag bjöd på dock (för att jag tycker den är så...
02.07.2021 13:36
Min dotter Sarah är den största fanen till ett sydkoreanskt pojkband som heter BTS. På sin 12-årsdag önskade hon sig därför en tårta med just det temat. Sagt och gjort ... och hennes smile säger mer än tusen ord, speciellt när hennes favorit kille står på toppen av tårtan med en skylt där det står...
02.05.2021 10:21
Dagen till äran, fick jag välja helt själv efterrätt. Grattis till mig ! :)
03.04.2021 09:06
Fortsätter min Påsk resa med rumänskt recept i år. Ett typiskt sött bröd, fylld med vaniljkvargkräm. Det åt vi alltid till Påsk när jag var liten. Den gjordes även i olika andra varianter till olika högtider. Det som är viktigt här är att dagen innan man har tänkt baka denna, skall man lägga...
03.04.2021 09:03
Ingen ville måla ägg med mig i år, så jag passade på att testa något jag funderat på ett tag: att göra decoupage på ägg. Självklart använde jag inte lim, utan äggvita, som fungerar minst lika bra. Det är bara att hitta några fina servetter och klistra de på äggen till Påsk. Bakade också en brödkorg...
28.03.2021 20:50
Mucenici är en rumänsk tradition som man alltid bakar den 9:e mars. De kan göras på 2 olika sätt, beroende lite på vart i landet man befinner sig.. Jag valde att göra det gräddade sorten, som är en lite sötare deg för bullar, med honung och valnötter. Den andra sorten är som små pastabitar som man...
19.01.2021 07:15
Vi har blivit helt beroende av detta vitlöks "bröd" här hemma. Jag har gjort det flera helger på rad nu och de försvinner direkt från plåten. Enkla att göra, få ingredienser och doften av de väcker även de mest trötta tonåringar ur sängen kan jag säga .... Receptet nedan är för ca 30st.
25 g...
27.12.2020 11:41
Mer tips på vad man göra med rester från Julbordet. Dessa små mumsbitar har snabbt klättrat till en personlig favorit nu. Kommer definitivt att laga de vid flera tillfällen än bara Jul.
Pajdeg:
75 g smör
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
0.75 dl kesella
minimuffinsform (med 24st små)
Fyllning:
3 st...
27.12.2020 10:53
God fortsättning alla! Nu när Julen börjar lägga sig, sitter man ofta med massa rester från Julbordet, som man inte alltid är sugen på att äta av flera dagar i rad. Det går dock att omvandla dessa i nya rätter. Här kommer tips på vad man kan använda rester från julskinka till (förutom alla...
15.12.2020 06:33
Lussebullar gör man på flera olika sätt även om alla recept är ganska lika varandra. I år gjorde jag misstaget att vänta in i det sista med att köpa kesella och när jag skulle till slut göra det, var det slut i hela stan. Då får man tänka om, om man vill ha några lussebullar till Lucia. Här kommer...
Objekt: 41 - 50 av 338
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden