Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
01.12.2024 19:49
Jul bakelse nummer 5 - en favorit i repris som jag brukar göra varje år. Mycket uppskattad av både stora och små.
100 gram smör,
1 dl socker,
4 msk sirap,
2 msk kakao,
ca 8dl risflingor
Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, sirap och kakao och rör tills allt är väl blandat. Låt...
01.12.2024 19:30
Jul bakelse nummer 3 och 4 - Bounty kulor med både chokladtäcke och kokos.
3 – 3 1/2 dl kokos
2 dl kondenserad sötad mjölk
3 msk florsocker
Garnering :
200 gram mjölkchoklad
kokosflingor
Gör så här:
Mät upp kokosflingor, kondenserad mjölk och florsocker och rör ihop till en smet. Rulla...
01.12.2024 18:41
Jul bakelse nummer 2 - Blickar tillbaka till barndomen och en bakelse som jag är ganska säker på att det är min första recept jag testade baka på egen hand som liten flicka. Enkelt och gott, med ingredienser som kan variera. Jag valde valnötter och cashewnötter i min, men du kan även ha i torkade...
01.12.2024 17:44
Då drar vi igång julbaket med en gudomlig tryffel av både mörk och vit choklad. Jag valde att ha i chasewnötter i min, men det kan man absolut välja bort eller ersätta med andra nötter. Nu sätter vi check på första Jul bakelsen.
Mörk tryffel:
300 gram mörk choklad - viktigt att det är just mörk...
01.12.2024 16:35
Första Advent idag och årets pepparkakshus står färdigt på köksbordet. Valet i år föll på Colloseum, med inspiration hämtad från våra resor. Lite fel i proportionerna, men änså stolt över resultatet. Önskar er alla en fin Advent!
09.07.2024 10:34
500 g smördeg
3 dl riven västerbottensost
Vitlökssmör
flingsalt
sesamfrön valfritt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Ta fram smördegen, pensla på smält vitlökssmör och lägg på rivna västerbottensosten. Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett nytt lager smördeg och...
09.07.2024 10:20
600 g rostbiff
Marinad:
1/2 dl olivolja
1 dl Sweet chili sås
1 msk kinesisk soja
Salt & svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 skivad chilifrukt (vill du inte ha sting kan du hoppa över detta!
Blanda samman allt till marinaden, lägg i rostbiffen. Låt gärna marinera över natten, annars räcker...
23.12.2023 14:04
En nyhet för mig i år är dessa kolabitar i långpannan. Tips för den perfekta konsistensen på kolan är att hålla sig till exakt 123 grader när man kokar den. Då får du behålla dina plomber. Receptet påminner lite om Twix chokladen.
Kex botten
150 gr mjöl
100 gr smör
50 gr florsocker
1 äggula
En...
23.12.2023 14:03
Fördelen med att vara den som bakar hemma, är att man får välja sorterna själv. Alla andra får rätta sig i leden bara .... Choklad kan aldrig bli fel dock, eller hur? Dessa fyra sorter är nu också redo till Julbordet.
Snöbollar:
200 g vit choklad
2 ½ dl riven kokos
1 ½ msk...
10.12.2023 08:17
Då var vi här igen...... årets pepparkakshus. Jag och Sarah var i Paris i våras och det bestämdes tydligen redan då att Eiffel tornet skulle vara årets tema. Bilden gör den inte rättvisa tycker jag..... så mycket finare i verklighet. En imponerande 1,20 m hög bygge, där jag använt mig av chocklad...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden