Referenter

Den här sektionen är tom.

Blogg

08.05.2016 22:37
Jag gjorde denna tårta för första gången nu, till min dotters födelsedag och måste erkänna att jag blev helt förälskad i dessa färger. Tänk vad fint det kan bli med naturliga färger, utan några som helst tillsatser. Den borde gå såklart att göra på vilka skogsbär som helst, men jag valde björnbär...
01.05.2016 20:23
En bakelse jag inte gjort på flera år. Förr i tiden hade jag ofta några sådana i frysen, tillsammans med några Fragilités bakelser. Båda recept är från "Sju sorters kakor" och mycket enklare att göra än vad man tror. Måste nog ta upp traditionen igen. Problemet är bara att det har visat sig att de...
01.05.2016 20:22
Hipp hipp hurra för mig idag. Eftersom det är MIN födelsedag,  bakade jag något som jag själv älskar. En ecler/ eller petit-choux tårta. Den består av fyra lager och tar en liten stund att få ihop den kanske, men helt värt det. Först en botten på petit-choux smet som är både sockerfri och...
06.04.2016 20:26
De här cupcakes var lite extra roliga att göra, och så fantastiskt uppskattade i skolan på öppet hus dagen. Jag blev så överväldigad av alla fina kommentarer jag fick av barnen och lärarna i skolan, och framför allt av att se min son vara så stolt över sin mamma. Väldigt rörd över det. Jag han dock...
03.04.2016 19:17
Nu bakas det till öppet hus dagen i skolan. Min sons klass skall försöka sälja lite fika för att få ihop lite mer pengar till en klassresa. Mitt bidrag blir en regnbågsrulltårta fylld med creme cheese kräm. Ett amerikans recept som jag hittade på nätet, som inte alls är dum. Jag var tvungen att...
27.03.2016 22:58
The Cheesecake Factory är en amerikansk kafékedja som i huvudsak serverar cheesecake och på deras meny finns bland många andra läckerheter, en Oreo Dream Extream Cheesecake som jag har försökt att återskapa här. De lämnar såklart inte ut några recept och jag har bara sett bilder på den, men det här...
27.03.2016 16:52
Recept på en matig cheesecake med riven pepparrot och en botten gjord på smör och kavring som jag hittade på Ica's hemsida. Servera den väl kyld i tunna bitar – gärna med skivor av rökt lammfiol. Den blev perfekt som förrätt till Påsk middagen. Botten: 8 skivor kavring (ca 200 g) 50 g...
19.03.2016 19:31
Det här är tredje gången jag bakar denna tårta på kort tid, och kan inte få nog av den. Den var ett ganska givet val när min svägerskans sambo fyllde år idag och uppvaktades på sin födelsedag. Han är lite av en gourmet kille som bara älskar choklad ... så nu fick han så han teg. Lite Påsk...
15.03.2016 12:59
Självklart var jag tvungen att testa även Tiramisu fyllning till mina Kinder ägg. Jag älskar kaffe smaken i efterrätter, vilket är väldigt konstigt då jag inte dricker någon kaffe. Doften av kaffe samt smaksättning med det är något helt annat. Här kommer recept på ännu ett fyllt Kinder ägg som går...
15.03.2016 12:58
Jag är nog lite barnslig av mig som tycker fortfarande om Kinder ägg. Det är ju mjölkchoklad..... och numera säger forskarna att choklad är bra för hjärnan, vilket borde betyda att jag ligger väldigt bra till med tanke på hur mycket choklad jag äter... haha. Vi vet dock hur det ligger till med den...
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden