Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
23.12.2015 15:26
Skärgårssillen är den sorts sill som jag först lärde mig att äta som vuxen när jag flyttade till Sverige. Hade aldrig ätit sill innan och första intrycket var att det både såg ut och luktade som kattmat.....Det var dock inte svårt att ändra uppfattning när man smakade, även om det tog emot lite i...
23.12.2015 15:25
Kryddsillen är inget jag själv äter, men har alltid den på Julbordet i alla fall. Det finns andra som gillar den skarpt, men jag föredrar dem krämigare sorterna. Lite fina färger och variation är aldrig fel dock.
1 burk med inläggningssill (som först läggs i lag över natten, enligt anvisningarna...
23.12.2015 15:08
Har aldrig gjort senap förr, och den hemgjord varianten är förvånansvärd enkelt att tillaga och ett bra sätt att komma undan konserveringsmedel och färgämnen som de köpt sorterna innehåller. Den här varianten på senap gör jag med honung för att få lite sötma mot det starka.
1 påse bruna senapsfrön...
19.12.2015 17:31
Det bakas inte bara sötsaker till Jul, utan även några nyttiga sorter knäckebröd. Ostknäcke och majsknäcke ..... med massor av olika frön och flingsalt på. Väldigt gott som snacks eller varför inte göra några "ge bort klappar" av de. Alltid väldigt uppskattad med hembakade...
17.12.2015 22:18
Jag har sagt att jag inte skulle göra så mycket julgodis som förra året, men vem försöker jag lura egentligen? Jag är där och rör i kastrullerna i alla fall.... och denna gång fick det bli en liten burk med jordnötsbräck. Ingenting för de med lösa tänder direkt, men ack så gott.....
2 dl...
17.12.2015 21:43
Lovade mina arbetskollegor att dela med mig av receptet på denna underbara vaniljkaka som jag bjöd de på häromdagen. Den görs enkelt i långpanna och är en blandning mellan smulpaj, cheesecake och vaniljhjärtan, fast i en väldigt mjuk och len variant. Den går utmärkt att frysa in de goda...
12.12.2015 14:45
Satt och räknade hur många sorter julgodis och bakverk som jag gjort förra året till Jul och kom fram till hela 18 olika sorter. Undrar hur jag tänkte då?....och när gjorde jag allt det där?.....Måste ha haft en sån där fin bokstavskombination som kanske håller på att växa bort nu......18 sorter...
06.12.2015 17:51
Fudge är ett måste hemma hos mig till Jul. Farligt gott och enkelt att göra. När jag åt alla kanter så jag mådde lagom illa, var jag tvungen att skynda mig och frysa in alla resterande bitar..... Den där spärren som man borde ha, saknar jag tydligen och nu får jag sota för det.... men svårt att...
05.12.2015 20:44
Då var det dags för en tjejkväll tillsammans med bästa kollegorna Åsa, Sofia och Ingela. Trevlig sällskap med mycket skratt och god mat .....inte mycket mer man kan begära då. Som dessert, serverade jag en pepparkakscheesecake, toppad med egen plockade lingon.
Botten:
100 gram smör
8...
29.11.2015 20:57
Mitt pepparkakshus för i år. Själva byggnationen är kanske inte så märkvärdig, men jag valde att lägga ner tiden på detaljerna i dekorationen i stället. De däremot, tog mig ca 2 timmar att göra, för varje sida...(borträknad från de gånger jag misslyckad, d.v.s..... ) Har varit lite besatt av att...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden