Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
03.09.2015 19:55
Härliga färger i en skogsbärstårta ....och äntligen ett recept där du inte behöver använda hela påsen med socker. Dessutom är bottnen fritt från gluten, bakat på mandelmjöl i stället för vete. Bra mycket bättre, då mandelmjöl innehåller mindre än 10% kolhydrater än vetemjöl och dubbelt så mycket...
29.08.2015 18:29
Macaroner igen. Var bara tvungen att baka dessa igen för att bli lite mer självsäker på att jag kan. De är lite känsliga de här små rackarna, men de blir faktiskt bättre och bättre för varje gång. Det som är nytt för den här gången är att jag lät äggvitorna stå i rumstemperatur i 24 timmar innan...
22.08.2015 17:20
Det är inte alltid man behöver ha en massa krusiduller på en tårta för att få den vacker tycker jag. En naken tårta med bara vackra blommor och färska frukt är lika mycket fröjd för både ögat, gom och själ. Denna tårta är bakat på hittills enklaste recept för tårtbottnar. Man blandar allt för hand,...
11.08.2015 20:24
Makroner är något jag älskar, men också något jag misslyckat med vid ett par tillfällen.........och eftersom träning ger färdighet som det sägs, kunde jag bara inte tacka nej när jag fick frågan om att göra några till en kalas. Önskemålet var egentligen mörkt lila, men jag kunde inte ha i så...
04.08.2015 21:00
En riktigt frosseri i cheesecake blev det här hemma. Två dagar med två olika sorter, och allt är redan nästan slut. Hade faktiskt tänkt att göra ytterligare en med mjölkchoklad, men känner att det kanske behöver gå ett tag innan vi blir sugna på chesecake igen. Får prova något annat istället...
04.08.2015 20:52
Hej alla. Jag brukar säga till när jag snubblar över en recept som är extra gott...och så är fallet nu, om man gillar citronsmak såklart. Det gör jag nämligen, och fram till idag har jag faktiskt inte provat att använda det i en chessecake. Tänk vilken godsak man har gått miste om........ Det...
28.07.2015 00:25
Ibland är det enklaste även godast. Är lite svag för nybakad bröd, alltid varit .... och att kunna göra det på ett sånt enkelt sätt som denna brytbröd, är bara en bonus. Det är verkligen bara att blanda alla ingredienser, låta det jäsa och grädda. Omöjligt att misslyckas med.
225 ml kall mjölk
20...
28.07.2015 00:18
Både lunch och snacks av samma deg. Sånt gillar jag, att ta två fluggor i ett smäll. Skulle göra lite pizza till lunchen igår och eftersom jag fick lite deg över, kunde vi grädda även några pizza sticks som kan toppas med i princip vad som helst. Det finns alltid något hemma som kan användas i...
26.07.2015 19:31
Altså....vad händer med våran sommar i år? Halvvägs in i min semester och tro det eller inte, men igår så hade vi brasan tänd här hemma...inomhus. Helt galet!!! Perfekt väder för att hålla sig inomhus och baka kan man tycka....men lite mer sol hade nog inte skadat. Så, nu när jag har gnällt färdigt...
11.07.2015 21:52
Min bästa vännina Lili bjöd på en fantastiskt god cheesecake för ett tag sen och jag var bara tvungen att testa göra den själv också. Receptet kommer från en tjej i Rumänien som har väldigt många videorecept på YouTube, med både mat och bakverk.. www.jamilacuisine.ro Cheesecaken görs utan...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden