Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
26.04.2015 18:57
Svärmor har en hel del skatter gömda i sina skåp. Sist vi var och hälsade på, kom vi att prata om bröd och fick bläddra i en gammal norskt kokbok för lite inspiration. Där fick jag se ett helt runt, avlångt bröd som såg ut som en salami, med spiral mönster på. Då berättade hon att det finns...
25.04.2015 18:37
Igår fick jag veta att jag inte valdes till en av de 12 deltagarna i Hela Sverige bakar, vilket känns helt ok måste jag säga. Jag kom så långt som till sista 48 kandidaterna och är rätt så stolt över mig. Hoppas jag inte gjort alla som hejat på mig alltför besvikna bara. Det har varit en hel del...
21.04.2015 22:13
Recept på en riktig god och tjock vaniljkräm har jag strävat efter ganska länge. Har provat många satser med varierande resultat och alltid undrat, vad gör jag för fel? Idag hör ni, har jag hittat boven i mitt misslyckandet, och Ni kommer att skratta gott och högt av att höra varför. Jag har slösat...
19.04.2015 21:06
Skulle göra en klassiskt rulltårta...men gud så tråkigt. Var bara tvungen att pimpa den lite och skapade en giraffmönstrad utseende på den. Har haft det i tankarna länge och nu fick jag äntligen testa. Första försöket blev inte väldigt snygg, men jag lärde mig av mina misstag, provade igen...
19.04.2015 20:24
Både goda och väldigt skrämmande nyheter här när jag fick veta att jag gick vidare till slutcastingen inför "Hela Sverige bakar". Nu är vi bara några få kvar av ett ganska stor antal sökande och inom ca en vecka kommer de 12 deltagarna att väljas ut till programet. En ganska tuff slutcasting, men...
12.04.2015 21:52
Vad vore helg utan pizza?....ingen riktig helg. Fick göra en inbakad bröd denna gång...en Tortano, italienskt bröd, fylld med mozzarellaost, italienskt salami och tapenade. Riktigt gott och som vanligt uppskattad. Alla sorters pizza är uppskattade hemma hos oss, speciellt nu, när vi för andra...
05.04.2015 20:27
Nu hör ni, har jag testat göra syrliga mjuka godis remmar för första gången. Det är faktiskt inte alls svårt att göra även om det tar lite tid att torka mellan olika moment. Det förutsätter dock att du gillar syrliga godis....och att du har en plan yta att torka dessa på. Jag fick lära mig det...
05.04.2015 20:24
Ingen riktigt Påsk utan en citronpaj tycker jag. Efter en riktigt Påskmiddag, med marinerad lammstek, hasselsbackspotatis, rödvinsås och mycket annat gott.....var det bara perfekt att avsluta med citronpaj, för att det spelar ingen roll hur mätt man är....det finns alltid plats för en bit paj. I år...
03.04.2015 10:21
Påskledig nu, och det verkar som jag gör allt annat förutom "påskiga" saker. Jag har inte ens börjat tänka på vad som skall serveras som efterrätt till Påsk middagen. Maten har jag klar, men resten får jag nog börja sätta fart och planera lite. Det jag däremot har pysslat med istället, är en...
31.03.2015 17:11
Tänk att det skall vara så svårt att hitta den perfekta receptet för vaniljkräm. Jag har provat olika varianter under ett längre period och även om de är alla goda på sitt sätt, har jag fortfarande inte lyckats hitta den som jag kan anse som perfekt. Men, men.....det finns fortfarande många sorter...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden