Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
07.07.2014 00:02
Det har inte blivit så många nya inlägg här den sista veckan, men det innebär inte att det inte har bakats här i huset. Tvärtom skulle jag vilja säga...har nog slagit personlig rekord med att baka 14 tårtor på 4 kvällar. En del av de har varit till invigningen av den nya delen av Makeriet i Örebro,...
24.06.2014 20:11
Skaldjur är något som jag fått smak för som vuxen.......Fanns inte så mycket av den varan där jag vuxit upp som barn, men så fort tillfällen gavs, var jag inte rädd att prova...och jag älskade det. Ostron och ercargot är jag fortfarande lite skeptiskt mot, men annars byter jag gärna ut en biff mot...
24.06.2014 20:04
Jag är inte så förtjust i att baka med frysta bär och därför passar jag på nu och gör en hel del med jordgubbar och även rabarber. Dagens kaka är en saftig långpannekaka utan varken bakpulver eller bikarbonat. Muskovadosockret i det ger kakan en fyllig smak som påminner lite om knäck. Receptet...
21.06.2014 09:59
Hoppas Ni alla har haft ett underbart Midsommar firande. Det blev lite mycket att göra igår och hann inte lägga ut recept på jordgubbstårtan jag gjorde, så som jag lovade, men.......den kommer här nu. Som sagt, en mycket enkel tårta att göra och gott. Det är andra året på rad som jag bakar den till...
19.06.2014 23:31
Midsommar firande imorgon och enligt tradition, ska det bjudas på jordgubbstårta. Tårtan jag har tänkt baka kommer att vara fylld med lemon curd, på en botten av mandelmassa och toppad med jordgubbar. Väldigt gott och väldigt enkelt......och enkla saker är precis vad som behövs just nu, när det...
16.06.2014 22:46
De kallas för solskinnsboller i Norge och är älskade av både stora som små. Brukar egentligen bara baka bullar under vinter perioden, men idag kändes ändå rätt att prova några sådana, fyllda med vanilj kräm. Fuskade lite dock och använde färdigköpt vaniljkräm från Norge, men det är nog tillåtet en...
09.06.2014 22:29
Bakade en av mina favorit tårtor som min bror ska ha med sig till jobbet imorgon. Denna gång garnerade jag bara lite annorlunda. Jag använder ätbart spets som jag gör på en speciell sockerpasta från Claire Bowman som finns att köpa på nätet och finns i en rad olika färger. Sillicon formarna till...
09.06.2014 22:11
Att jag är glad i sötsaker och framför allt choklad, är det nog ingen som har missat vid det här läget......och inte alls så konstigt att jag flyttar denna tryffel på min lista över mina absolut favoriter. Känner att jag måste nog hitta ett speciellt sätt att kunna märka ut dessa med, framför allt...
09.06.2014 07:21
Godmorgon godmorgon på Er alla! Måndag idag och skolavslutning denna vecka. Till det, har vi alltid med oss fika och i år har vi tillsammans bakat några kokos brownies med vit choklad som är bara smaskens. Ha en fin vecka! Kramar från mig!
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
300 gram fin vit choklad
230 gram...
06.06.2014 19:52
Grattis Sverige på National dagen! Det firade vi med en rabarber och jordgubbskaka. Hoppas Ni har alla haft en fin dag idag.
3 dl rabarber i bitar
3 dl jordgubbar i bitar
1/2 dl socker till frukten
175 gram rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden