Referenter
Den här sektionen är tom.
Blogg
18.02.2023 19:00
Pastel de nata - har man någon gång besökt Portugal, är det omöjligt att inte ha sprungit på dessa bakelser. Pastel de nata eller Pastel de Belém som de heter, är en smördegsbakelse fylld med äggkräm. Är man smart köper man färdig smördeg och gör dessa väldigt smidigt. Är man mindre smart, gör som...
06.01.2023 10:40
Klassiska smaker till vårt Nyårsfirandet i år:
Förrätt: räkcocktail, Briesnittar och räkfyllda Petit choux
Huvudrätt: konjak gratinerad hummer, helstekt oxfilé, hasselbackspotatis, rödvinsås, vitlöksbröd och en härlig sallad.
Efterrätt: Pavlova med chokladkräm, grädde och ett berg med...
25.12.2022 12:50
Eftersom vår familj består av olika nationaliteter, brukar vår Julbord se lite annorlunda ut. Vi har tagit favoriterna från alla 3 länder vi representerar och skippar en del av de rätter som man ändå kan hitta på andra högtider under året. Det som representerar Norge är det självklara...
25.12.2022 12:49
3 väldigt dekorativa och goda tapas sorter där fyllningarna kan göras redan dagen innan och kan färdigställas ett par timmar innan servering. Allt som går att förberedas dagen innan är för mig en riktigt bonus :) Du kan välja att servera dessa på kavringbitar, krustader eller som jag gjort här :...
25.12.2022 12:47
Fortsätter i samma tapas tema och lägger till 2 recept som jaag kommer att spara i fortsättningen. Ostmuffinsarna valde jag att göra i vädigt små formar .... små mumsbitar.... och vill du göra det ännu enklare för dig, köp färdig skagenröra :)
Ostmuffins med skagenröra
1,5 dl finriven stark...
11.12.2022 14:22
Saffran och apelsin är en fantastiskt mix. Lite kul att göra istället för de mer traditionella lussebullarna. Forma de som du vill och bjud de till Advents fikat.
50g jäst
100g smör
5dl mjölk
250g kvarg
2pkt saffran
1 ½ dl socker
½ tsk salt
17dl mjöl
Fyllning:
75g smör
1/2dl socker
1 apelsin...
11.12.2022 09:34
Några bidrag till årets Julgodis har jag i form av Pepparkakstryffel, Bounty cakepops och Delicatobollar. Choklad verkar som vanligt vara ett gemensam faktor hos mig. Ha en Advent alla!
Pepparkakstryffel
150 g pepparkakor100 g philadelphiaost200 g mjölkchoklad – annan choklad går också bra
Gör...
27.11.2022 08:12
Yeeyyy för Första Advent.... och Yeeyyy för att jag äntligen är klar med pepparkakshuset. I år fick jag freestyla utan en riktig plan på vad jag ville ... så ...12 timmar, ett par kg pepparkaksdeg, lite sockerpasta och ett lagom antal svordommar som seden sig bör......blev resultatet en...
27.11.2022 07:39
När årets första snö föll häromdagen, fick tom bullarna en vintrig form..... så bilden här är bara en liten påminnelse till mig själv att man kan göra gamla saker på nya sätt. De kändes t.o.m godare även om det är samma gamla recept man har använt i alla år.
27.11.2022 07:10
Jag säger ofta att jag har favoriter i mina recept, och det är för att jag verkligen älskar mat, men för denna vitlöksbröd, skulle jag lätt kunna sätta 2 x favorit stämpel på. En liten mellanting på bröd och pizza, som älskas av både stora och små.
10 st vitlöksbröd
Degen:
20 g färsk jäst...
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden