Referenter

Den här sektionen är tom.

Blogg

15.03.2014 15:46
Lördag idag och förkläden åkte fram igen för att baka det som i Norge kallas för Kväfjordkaka. En bakelse som gav mig lite huvudbry då den inte gräddades färdigt efter 25 minuter som det stog i receptet......När den svalnade och jag försökte skära i den, insåg jag att det bara var kladd under all...
12.03.2014 21:23
Ladyfingers kan man alltid ha hemma i en box färdiga att servera till en kopp mjölkchoklad, eller varför inte garnera en tårta med. Barn brukar tycka väldigt mycket om dessa som har en förmåga att försvinna väldigt fort. Vill man göra en Tiramisu efterrätt är ladyfingers också ett måste till. 3...
09.03.2014 13:57
Idag firade vi min söta svägerskans födelsedag och det gjorde vi såklart med tårta. Som en känd amerikansk kock och kokbokförfattare sa en gång i tiden: "A party without a cake is just a meeting". Jag bakade en choklad tårta med fyllning av citronkräm, lime curd, makroner och kläd i Dumle...
08.03.2014 13:55
Provade en ny fyllning till dessa makroner, en passionsfrukt kräm som blev väldigt god i smaken. Konsistensen på krämen däremot blev lite för elastiskt för mig och fröna ifrån passionsfrukten störde mig lite.... Gott och kul att prova något nytt, men kommer nog att hålla mig till smörkräm tror jag...
08.03.2014 13:45
Det roliga med makroner är alla dessa härliga färger tycker jag. Sen är ju just dessa med citronsmak lite extra goda. Det söta och det syrliga passar väldigt bra ihop. En sats ger ca 50 stycken och precis lagom för att fylla 2st silikon mattor för makroner, eller 2 plåtar. Makroner: 0,4 dl socker...
08.03.2014 13:31
Fick en fråga nu i veckan om makroner och blev samtidigt påmind om att det var länge sedan jag bakat några sådana. Trenden för dessa små franska sötsaker har slagit som en bomb i Sverige för några år sedan och kan varieras i både smak och färg till oändlighet. Jag har testat några olika recept...
01.03.2014 17:55
Jag är egentligen inte så jätte förtjust i små kakor, men eftersom jag fick en väldigt kul stämpel i present för ett litet tag sedan, bestämde jag mig för att testa några. Det gällde att hitta på en deg som inte reste sig så mycket under gräddningen så att bokstäverna inte skulle gå...
01.03.2014 17:54
Är det helg och vi är hemma, vill jag gärna känna lukten av nybakat bröd i huset. Idag blev det några bullar bakade på franskbröd deg. 125 gram smör, 3 dl mjölk, 3 dl vatten, 50 gram jäst, 3 msk socker, 1/2 tsk salt, 1 1/2  tsk bakpulver, 14 dl mjöl, ägg till pensling Gör så här: Smält smöret...
01.03.2014 17:54
Buffé är något jag gärna bjuder på och dessa mini pajer är alltid ett måste där. Så har det varit i många, många år nu. Jag tror att många i min familj och bland mina vänner, skulle se väldigt förvånade ut om dessa saknades någon gång. Väldigt uppskattade, väldigt goda och fyllningen kan varieras...
01.03.2014 17:53
En regning, risig dag är det väldigt gott att bjuda på en ryckande varm soppa. Det gör vi allt för sällan tyvärr, men när det väl görs, är det väldigt gott med något nybakat till. Jag provade att baka in sparris denna gång och resultatet blev smaskens gott...... Smaken är dock väldigt beroende av...
<< 31 | 32 | 33 | 34 | 35 >>

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden