Ett nytt och välkommet recept till julbordet i år var ädelostpajen med pepparkaksbotten. Fylld med krämig ädelost och toppad med färska fikon. Det smakar verkligen Jul!
Botten
100 g smör
100 g pepparkaka
5 digestivekex
Fyllning
3 gelatinblad
300 g ädelost 30 %
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
Garnering
2 färska fikon
färsk mynta
Gör så här: Smält smöret. Mixa pepparkakor och digestivekexen i matberedare. Blanda smulorna med smöret. Fördela mixen i en bakpappersklädd form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Mixa ost och crème fraiche. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinmjölken i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten. Ställ pajen kallt minst 3 timmar för att stelna. Garnera med tunna klyftor färska fikon och myntablad.
Botten
100 g smör
100 g pepparkaka
5 digestivekex
Fyllning
3 gelatinblad
300 g ädelost 30 %
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
Garnering
2 färska fikon
färsk mynta
Gör så här: Smält smöret. Mixa pepparkakor och digestivekexen i matberedare. Blanda smulorna med smöret. Fördela mixen i en bakpappersklädd form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Mixa ost och crème fraiche. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinmjölken i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten. Ställ pajen kallt minst 3 timmar för att stelna. Garnera med tunna klyftor färska fikon och myntablad.Botten
100 g smör
100 g pepparkaka
5 digestivekex
Fyllning
3 gelatinblad
300 g ädelost 30 %
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
Garnering
2 färska fikon
färsk mynta
Gör så här: Smält smöret. Mixa pepparkakor och digestivekexen i matberedare. Blanda smulorna med smöret. Fördela mixen i en bakpappersklädd form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Mixa ost och crème fraiche. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinmjölken i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten. Ställ pajen kallt minst 3 timmar för att stelna. Garnera med tunna klyftor färska fikon och myntablad.