Idag ska jag dela med mig av en recept på Amerikanska choklad kakor....den sega...goda sorten.... Jag gillar inte så mycket torra kakor och även om dessa ser lite torra ut på bild, så kan jag garantera att de inte är det. Testa gärna själv och du kommer att förundras om hur något så enkelt kan vara såååå gott.
Recept för ca 20st kakor.
250 gram mjöl
0,5tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk gram vaniljsocker
80 gram smält smör
150 gram brunt farin socker
125 gram socker
1 ägg
1 äggula
200 gram av favorit chokladen
Gör så här: Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. I en separat skål, blanda det smälta smöret med båda sorter socker och ägg. Rör ihop väl och tillsätt mjölblandningen. Knåda till en fast deg. Hacka chokladen till mindre tärningar och blanda det i degen. Rulla degen till en tjock rulle och skär i skivor på ca 1cm i tjocklek. Lägg kakorna på plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter på 170 grader C värme.