Att vara i köket tillsammans med min mamma är något jag ofta gör och uppskattar varje stund av guidning och sällskap. Jag kommer ihåg från det att jag var liten hur det alltid var mycket folk i köket, där alla på något sätt samlades och delade på olika uppgifter. Jag fick alltid göra majonäsen...hahaha... Min mamma är av den gamla skolan, där man inte följer några skrivna recept, utan bara trollar fram godsaker. Samma gäller för svärmor som har gjort en supergod äppelsylt och inspirerade oss till att också sätta fart och dra nytta av alla goda äpplen som skördas just nu. Jag skriver ner receptet här som stöd för minnet.....
3 kg äpplen
6 dl vatten
1/2 kg socker
konserveringsmedel
Görså här: Koka upp vaten och socker på medel värme. Skala och tärna äpplerna i små bitar. Häll över i det varma vattnet och låt koka på medelvärme i ca 20 minuter, tills det blir mos av de. Ha i konserveringsmedlet enligt instruktionerna som står på påsen. Förvara svalt.