Alltid tacksam för recept för buffé rätter som kan förberedas dagarna innan servering. Nu kan jag lägga en till, till min samligt av favoriter. Den kan göras hela 2 dagar innan och sen bara låta den ligga dra i sig den goda marinaden.
1-1 1/2 kg rostbiff
1 tsk salt
Malen svartpeppar (mycket)
Marinad:
1 dl soja
0,75-1,5 dl balsamicovinäger
1 1/2 msk kalvfond
3 msk flytande honung
3 vitlöksklyftor
1 tsk malen svartpeppar
1/2 kruka timjan
1/2 kruka oregano
59 g kapris (avrunnen vikt)
Sätt ugnen på 125 grader. Krydda rostbiffen med salt och peppar (tag mycket). Sätt in mitt i ugnen. Använd stektermometer. 60 grader rosa kött med röd kärna. 55 grader rödare kött. 65 grader lätt rosa kött. Tid i ugnen ca 1 1/2-2 timmar. Hacka vitlök och färska örter. Hacka hälften av kaprisen grovt och spar resten till garnering. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Lägg köttet i kylen när det svalnat. Låt köttet ligga i marinaden i 1-2 dygn. Skär tunna skivor, garnera med kapris och färska örter. Man kan också ringla lite marinad över köttet.