Balsamico marinerad rostbiff

27.11.2022 07:02

Alltid tacksam för recept för buffé rätter som kan förberedas dagarna innan servering. Nu kan jag lägga en till, till min samligt av favoriter. Den kan göras hela 2 dagar innan och sen bara låta den ligga dra i sig den goda marinaden. 

1-1 1/2 kg rostbiff

1 tsk salt

Malen svartpeppar (mycket)

Marinad:

1 dl soja

0,75-1,5 dl balsamicovinäger

1 1/2 msk kalvfond

3 msk flytande honung

3 vitlöksklyftor

1 tsk malen svartpeppar

1/2 kruka timjan

1/2 kruka oregano

59 g kapris (avrunnen vikt)

Sätt ugnen på 125 grader. Krydda rostbiffen med salt och peppar (tag mycket). Sätt in mitt i ugnen. Använd stektermometer. 60 grader rosa kött med röd kärna. 55 grader rödare kött. 65 grader lätt rosa kött. Tid i ugnen ca 1 1/2-2 timmar. Hacka vitlök och färska örter. Hacka hälften av kaprisen grovt och spar resten till garnering. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Lägg köttet i kylen när det svalnat. Låt köttet ligga i marinaden i 1-2 dygn. Skär tunna skivor, garnera med kapris och färska örter. Man kan också ringla lite marinad över köttet.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden