Har länge gått och funderat på hur kul det vore att göra en riktig bebis tårta....och nu när våra snälla grannar fått tillökning i veckan, kunde jag inte låta bli att göra en till de. Det blev en vagga som jag haft på hjärnan ett tag......gjord på vanliga choklad bottnar, fylld med vit chokladkräm och med all utsidan av sockerpasta. Ingen direkt smak sensation, men det var otroligt roligt att få ihop den.
Välkommen till världen lilla "Gubben" och grattis till Er Helena och Daniel! En riktigt söt liten kille Ni har fått.
1-pack med färdiga chokladbottnar
1-pack med färdiga vaniljbottnar
1 sats vit chokladkräm:
150 gram vit choklad
1 ägg
1 äggula
2,5 dl creme fraiche
0,55 dl florsocker
Smällt chokladen över vatttenbad. Vispa den smälta chokladen ihop med det hela ägget och äggulan. Blanda ner creme fraiche och florsocker och låt stå i kylen i minst ett par timmar innan du fyller tårtan.
Gör så här: Skär 3 choklad bottnar och 2 vanilj i önskad form. Varva (börja och avsluta med chokladbotten) och fyll med vit chokladkräm. Klä tårtan med smörkräm (150gram smör, 2 dl florsocker, 1 äggula) och klä med sockerpasta i önskad form och mönster.