Varje år kring Jul är det alltid ett recept som blir årets snackis och i år var det inget undantag. Bounty med saffran blev årets succé och jag var bara tvungen att prova. De tog slut innan jag ens han smaka, så jag tar det som ett bra betyg.
400 gram kondenserad sötad mjölk
7 dl kokos
0,5 gram saffran (ett paket)
400 gram choklad
Gör så här: Börja med att hetta upp 2 msk av den kondenserade mjölken i mikro eller i en liten kastrull. Rör ner saffranet och rör om tills den fått en klargul färg. Rör i resterande kondenserade mjölken tillsammans med kokos och rör ihop till en krämig massa. Forma jämnstora Bounty godisar av smeten och lägg dem på ett bakplåtspapper. Lägg de i frysen i ca 30 minuter. Smält chokladen och doppa dina Bountys där i. Lägg tillbaks de på bakplåtspapper och låt stå stelna i kylskåpet. att de stelnat i kylskåpet.