Ibland ser man inte längre än vad näsan räcker.... är ett utryck som stämmer ganska bra in på mig just nu. Hela sommaren har jag letat efter det perfekta receptet på glass och har provat många olika sorter med mycket varierande resultat. Ett par stycken som har varit ok har jag lagt ut här på bloggen, men först nu, när sommaren drar mot sitt slut såklart, som jag äntligen har det jag har letat efter. Och det mest ironiska med det hela är att jag har faktiskt haft och använt det här receptet väldigt länge, som en del i en glasstårta. Snacka om att försöka uppfinna hjulet igen......
Jag har gjort två olika smaker, med samma basrecept som jag vill dela med mig av här. Först ut, cappuccino-daim smak....
5 äggulor
2 hela ägg
3,5 dl florsocker
5 dl vispgrädde
5 msk cappuccino
2 tsk vanilj essens
ca 200 gram krossad Daim
Gör så här: Vispa äggulor, hela ägg och florsocker i ca 10 minuter. Tillsätt vanilj essensen och fortsätt vispa lite till. I en separat skål, vispa grädden till fluffig. Häll över äggsmeten och blanda försiktigt allt med en slickepott. Tillsätt cappuccino och den krossade Daimen. Blanda försiktigt igen och ställ fyllningen i formar i frysen till dagen efter. Svårare än så är det inte. Lycka till!