En favorit i repris idag. Fick besök häromdagen av min bästa vänninnas dotter, Andrea och vi bakade tillsammans caramel popcorn som jag tidigare gjort i form av klubbor. Nu valde vi att göra samma sats, fast som cupcakes. Kan varmt rekomenderas även om det kanske låter lite udda med caramelsås till det salta popcornet.
Popcorn: en skål
Karamell:
2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
1dl socker
2 dl brun farin socker
2 tsk vaniljsocker
20 gram smör
70 gram flyttande glykos
Gör så här: Lägg alla ingredienser i en kastrull på spisen och koka på medelvärme tills nu når 120 grader C. Rör i då och då och fuska inte med graderna även om det tar lite tid. Det är viktigt för att få rätt konsistens på karamellen.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll över popcornen. Se till att det inte finns med några opoppade korn så slipper du ett besök hos tandläkaren senare. Häll över det varma karamellen och blanda snabbt in popcornen. Fyll några cupcakes papper med popcornmassan med en skedd och låt svalna. Förvara dessa i rumstemperatur.