Choklad toppar har jag bakat till Jul i många år och har varit en solklar favorit hos alla barn. Imorgon skulle min son ha med sig fika till skolan och när jag frågade vad han önskade sig, kom svaret ganska så direkt: choklad toppar. Så det fick bli några såna, även om vi nu närmar oss Midsommar firandet och inte Jul. Det fungerar visst lika bra.
100 gram smör,
1 dl socker,
4 msk sirap,
2 msk kakao,
ca 8dl risflingor
Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, sirap och kakao och rör tills allt är väl blandat. Låt blandningen koka kraftigt någon minut. Tillsätt risflingorna och blanda väl. Klicka ut massan på ett bakplåtspapper, eller i små pappersformar. Låt chokladtopparna kallna. Förvaras i kylskåpet eller frys.
Tips: för Er som gillar russin, kan man även blanda i sådana....kokosflingor är också gott att blanda i.