Nu är det dags för glass nummer två, så som jag har lovat igår....och gillar du mint smak, då behöver du inte leta efter annan recept, för att den här är bara så fruktansvärt gott. Jag använde mig av Daim Mint, men har du inte det så fungerar det med vilken annan mintchoklad som helst. Den kanske ser likadant ut som cappuccino glassen som jag gjort tidigare, och det är i och för sig samma grundrecept, men tro mig....två helt olika smakupplevelser.
5 äggulor
2 hela ägg
3,5 dl florsocker
5 dl vispgrädde
2 tsk vanilj essens
ca 200 gram krossad Daim Mint (eller annan mintchoklad)
Gör så här: Vispa äggulor, hela ägg och florsocker i ca 10 minuter. Tillsätt vanilj essensen och fortsätt vispa lite till. I en separat skål, vispa grädden till fluffig. Häll över äggsmeten och blanda försiktigt allt med en slickepott. Tillsätt den krossade Daimen. Blanda försiktigt igen och ställ fyllningen i formar i frysen till dagen efter. Svårare än så är det inte. Lycka till!