Både lunch och snacks av samma deg. Sånt gillar jag, att ta två fluggor i ett smäll. Skulle göra lite pizza till lunchen igår och eftersom jag fick lite deg över, kunde vi grädda även några pizza sticks som kan toppas med i princip vad som helst. Det finns alltid något hemma som kan användas i stället för att slängas. Pizza sticksen påminner lite av grissini i smak. Gott, men det jag inte hade räknat med, var alla smulor som barnen lämnade efter sig.....Ja..ja.....

Recept till deg som räcker till en plåt med pizza stänger (i valfritt format och fyllning) och en plåt med pizza sticks.
50 g jäst
3 dl vatten
8 dl vetemjöl
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
Gör så här: Smula jästen i en bunke. Lös jästen i lite av vattnet (som är fingervarmt) och häll sedan på resten av vattnet. Rör i mjöl, olja och salt.
Arbeta samman till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek, ungefär 40 minuter. Gräddas på 200 grader C.