Riktigt goda mandelkakor som påminner lite av makroner. En sats ger ca 18st dubbla kakor som går perfekt att ha ett litet lager av i frysen.
Kaksmeten:
200 gram mandelmjöl,
300 gram (5dl) florsocker,
4 äggvitor
Smörkräm:
75 gram smör,
1 1/2 dl florsocker,
1 äggula,
1tsk vaniljsocker,
några droppar citronsaft.
Gör så här: Vispa äggvitorna hårt. Blanda ner mandelmjöl och florsocker. Rör ihop med en slev. Klicka ut smeten (en fylld tesked) på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 12 minuter. Gör under tiden smörkrämen: Rör ihop rumstempererad smör och florsocker. Tillsätt äggula, vaniljsocker. och några droppar citronsaft. Om du vill, tillsätt även kakao.
Sätt ihop kakorna med lite smörkräm i mellan.