Ibland är det enklaste även godast. Är lite svag för nybakad bröd, alltid varit .... och att kunna göra det på ett sånt enkelt sätt som denna brytbröd, är bara en bonus. Det är verkligen bara att blanda alla ingredienser, låta det jäsa och grädda. Omöjligt att misslyckas med.
225 ml kall mjölk
20 gram färsk jäst
1 ägg
3 tsk socker
2 tsk salt
50 gram osaltat smör
500 gram vetemjöl special
Dekoration:
havregryn, sesamfrön, vallmofrön, flingsalt, rosmarin
Gör så här: Lägg ner allt i degblandaren och arbeta degen i minst 15 minuter eller tills degen bildat gluten trådar. Låt degen jäsa i ca 45-60 minuter tills den fått dubbelstorlek. Dela degen i 16 bitar och rulla varje bit till en liten boll. Spraya vatten på varje degboll och strö över dekoration. Lägg bollarna glest i en rund springform som du fodrat med bakplåtspapper. Formens storlek ska vara ca 25cm Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i ca 20 minuter på 200 grader C.