Fantastiskt goda segmjuka brownies med krämig chokladtryffel på toppen. De blev en riktig succé på sonens discokväll i fredags och lovade att dela med mig av receptet. Det enklaste jag gjort på väldigt länge också.
125 gram smör
2 1/2 dl socker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Chokladtryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
200 gram mjölkchoklad
1/2 tsk smör
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader C. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet. Klä en form på ca 18x25 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt den svalna i formen.
Gör i ordning tryffeln genom att koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i chokladen och smöret och låt det smälta under omrörning. Häll tryffeln i en skål och låt den stå vila en liten stund (den får inte stelna). Bred tryffeln över kakan och låt allt kallna helt innan du skär den en mindre mums bitar.