Jag är inte så förtjust i att baka med frysta bär och därför passar jag på nu och gör en hel del med jordgubbar och även rabarber. Dagens kaka är en saftig långpannekaka utan varken bakpulver eller bikarbonat. Muskovadosockret i det ger kakan en fyllig smak som påminner lite om knäck. Receptet hittade jag i en gammal Buffé tidning.
200 gram rabarber
1 liter jordgubbar
200 gram smör
4 dl socker
2 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Gör så här: Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Dela jordgubbarna i två. Lägg 2 ark bakplåtspapper omlott i en långpanna. Smält smöret. Blanda ihop socker, muscovadosocker och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och vaniljsocker. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll i långpannan och fördela rabarber och jordgubbar över det. Grädda mitt i i ugnen ca 35 minuter på 175 grader C. Låt svalna, skär i bitar och servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde.