Barnen önskade sig inbakad korv igen till dagens lunch, så vi provade ett nytt sätt att göra dessa på. Såg några bilder på nätet för ett tag sedan och blev lite nyfiken. Korv och bröd behöver inte alltid vara så tråkigt som det brukar göra annars.
12 korvar,
60 gram smör,
1,5 dl mjölk,
1,5 dl vatten,
25 gram jäst,
1 msk socker,
lite salt,
1 tsk bakpulver,
6-7 dl mjöl,
ägg till pensling
Gör så här: Smält smöret och rör ner mjölk och vatten. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, bakpulver och så mycket mjöl att degen blir lagom fast. Kavla ut till 3 runda bitar (som en rund pizza). Dela varje rund del i 4 slice. Rulla en korv i taget i varje slice deg och låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Pensla med vispat ägg och grädda i ca 8 minuter på 250 grader värme.