Här kommer ett tredje förslaget på hur man kan använda grundsatsen till Kola tårtan på. I stället för att göra Kola cupcakes, valde jag att ta den satsen och fördela i små formar (som du ser på bild nedan), och grädda dom på samma sätt som cupcakesen. Storleksmässigt blir de ungefär detsamma, men delade i två, fyllda med lite vaniljkräm och garnerade med lite frukt......så har vi helt plötsligt en helt nytt dessert. Gott och enkelt! Kom ihåg att satsen nedan är beräknad för en mini Kola Tårta på 15 cm i diameter och 6 st Lager på lager bakelser.
Botten:
2 ägg,
3 dl socker,
2 msk kakao,
3 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
50 gram smör,
1 1/2 kokande vatten
Kolan:
50 gram smör,
1 1/2 dl socker,
3 tsk vaniljsocker,
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här: Koka upp vatten och smör först. Vispa ihop ägg och socker. I en separat skål, blanda ihop kakao, vetemjöl och bakpulver. Häll över det vispade ägg och sockret i mjölblandningen och blanda väl. Tillsätt till slut det kokande vattnet med smör. Häll över i små formar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kallna medan du gör kola fyllningen. Den gör du genom att koka ihop alla ingredienser till det tills kolan blir lite seg.
Dela de små bakelserna i två, fyll på med lite vaniljkräm och toppa med lite färskt frukt.