Inne på sista semsterdagarna nu. Måndag börjar vi på jobb igen, men ingenting att klaga över. Vi har haft en fantastiskt fin sommar i år och det fina vädret verkar vilja hålla i sig ett tag till. Underbart. Det firar vi med en somrig jordgubbspaj. Ha det fint!
Skal:
125 gram margarin
1 nypa salt
1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1 dl Kesella mager
Citronkräm: hämta recept här.
Fyllning: 1 1/2 liter jordgubbar
Glasyr: 1 1/2 dl stark jordgubbssaft, 1 msk maizena
Gör så här: Hacka ihop margarin, salt, socker och mjöl till en smulig massa i en bunke och tillsätt kesellan. Arbeta ihop till en deg, kavla ut med lite mjöl på mjölat bord och tryck ut den i en springform á ca 20-24 cm i diameter. Nagga med gaffel på några ställen. Grädda degen i mitten av ugnen i ca 25 minuter på 200 grader C. Låt svalna. Gör i ordning citronkrämen och bred ut den i pajskalet. Rensa jordgubbarna och toppa pajen med de. Koka upp jordgubbssaften, vispa ner maizenan och sjud i en halv minut. Dra kastrullen från plattan och låt svalna. Skeda glasyren över jordgubbarna och låt stelna. Ställ svalt till serveringen.