Jordnötsbräck

17.12.2015 22:18

Jag har sagt att jag inte skulle göra så mycket julgodis som förra året, men vem försöker jag lura egentligen? Jag är där och rör i kastrullerna i alla fall.... och denna gång fick det bli en liten burk med jordnötsbräck. Ingenting för de med lösa tänder direkt, men ack så gott.....

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
4 dl jordnötter, rostade och saltade
2 msk smör
1/2 tsk bakpulver
Gör så här: Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp utan lock, men rör om då och då. Värm upp till 145 grader C. Rör ner nötter (lite hackade), smör och bakpulver i smeten. Häll ut den på ett bakplåtspapper och den svalna helt. Dela bräcket med kniv till mindre bitar innan den har blivit alltför hård.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden