3 väldigt dekorativa och goda tapas sorter där fyllningarna kan göras redan dagen innan och kan färdigställas ett par timmar innan servering. Allt som går att förberedas dagen innan är för mig en riktigt bonus :) Du kan välja att servera dessa på kavringbitar, krustader eller som jag gjort här : mini pastries.
Bild 1: Gravad lax med hovmästarsås.
Bild 2: Skinkröra fyllning:
200g julskinka
20g grönkål
1 dl creme fraiche
1 tsk skånsk senap
Gör så här: Strimla grönkålen till mindre bitar och stek den mjuk och glansig i smör i en stekpanna på ganska låg temperatur. Smaka av med lite salt. Skär julskinkan till tunna stavar. Blanda skinka och grönkål med creme fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
Bild 3: Oströra fyllning:
1 dl lagrad cheddar eller annan smakrik ost, grovt riven
½ påse (ca 35 g) rucolablad, hackade
2 msk stark julsenap
Julskinka – några tunna skivor, ca 2cm breda
Gör så här: Blanda samman den rivna osten med hackade rucolablad och senap. Bre fyllningen på julskinka och rulla ihop.