Hittade en recept på en marängtårta som var fylld med marshmallow kräm och ville genast prova den. Gissa om jag misslyckades med bottnen......åkte rakt ner i soporna kan jag säga och eftersom jag hade redan gjort krämen till den, var jag tvungen att hitta på något nytt. Så imorse drog jag fram kastrullerna igen och här är resultatet. En marängbotten med jordnötter, fylld med en kräm gjord på smälta marshmallows och toppad med Marabou mjölkchoklad. Bara att njuta.....
Botten:
100 gram jordnötter,
1 dl florsocker (60 gr),
3 äggvitor,
0,6 dl socker (50 gr)
Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader. Kör nötterna och florsockret i en mixer. Vispa äggvitorna och sockret till maräng, rör i nött blandningen och fördela den i en form med löstagbar kant som du klätt med bakplåtspapper först. Grädda den i mitten av ugnen i 25 minuter. Låt den svalna när den är färdig.
Marshmallows kräm:
200 gram mini marshmallow
50 gram smör
1 dl cappuccino (eller kaffe)
5 dl vispgrädde
1 dl socker
Marabou mjölkchoklad till garnering
Gör så här: Ha marshmallows, smör och kaffe i en kastrull och värm försiktig tills allt har smält. Låt den kallna helt efteråt. Vispa sen grädde tillsammans med socker och tillsätt marshmallow krämen.
Bred krämen på den kalla bottnen och toppa med hackad Marabou choklad.