Jag tillhör nog en av de som tycker att det traditionella Påskbuffén är jätte tråkig, med samma rätter som man både får till Jul och Midsommar, därför är det totalt förbjud för sånt hemma hos oss. Däremot är lammsteken ett måste på Påskmiddag, och med det en hel del tillbehör. Förrätten varierar däremot från år till år. Den här gången blev det en kall lax- och räkpaj med väldigt mycket gott i sig. Den kan med fördel lagas redan dagen innan, och fungerar väldigt bra till vilken buffé som helst.
Pajskal:
200 gram kavring (ca 8 skivor)
50 gram smält smör
Fyllning:
100 gram kallrökt lax
380 gram skalade räkor i lake
2 ägg (hårdkokta)
2 avokado
1 liten röd lök
2 creme fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar
Gör så här: Skär kavringen i mindre bitar och mixa det till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt. Blanda alla ingredienser till fyllningen: laxen strimlad, ägg, avokado i mindre bitar och löken hackad. Bred ut fyllningen i pajskalet och låt den stå i kylskåpet i minst några timmar (gärna till dagen efter)