Ett litet bidrag till buffé bordet den här gången. Laxsnurrorna är allra godast som nygräddade, därför kan den fyllda smördegen vänta i kylen till strax innan gästerna kommer. Då är det dags att grädda de till frasiga snurror.
Recept till 24 snurror.
6 djupfrysta smördegsplattor
200 gram färskost
2 dl hackad dill och persilja
200 gram lax i skivor
Gör så här: Tina de djupfrysta smördegsplattorna och kavla de lite lätt. Bred på färskost, strö över de hackade kryddorna och lägg på laxskivor. Rulla samman som små rulltårtor och svep in i plastfolie. Låt vila kallt i minst en timme. Ca 30 minuter innan servering, tas plasten bort och rullarna skärs i ca 24 skivor (ca 2 cm tjocka). Lägg de på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen tills de har puffat upp och fått fin färg, ca 20 minuter.