Midsommar firande imorgon och enligt tradition, ska det bjudas på jordgubbstårta. Tårtan jag har tänkt baka kommer att vara fylld med lemon curd, på en botten av mandelmassa och toppad med jordgubbar. Väldigt gott och väldigt enkelt......och enkla saker är precis vad som behövs just nu, när det finns så mycket annat som skall hinnas med. Ibland känns det som det saknas några timmar om dygnet. Hur som helst, lemon curden är först ut. Jag har gjort en stor sats denna gång, och kanske bara en fjärde del går till tårtan. Resten tänkte jag ge bort som presenter. Brukar vara uppskattad.
Receptet nedan är för en större sats som räcker till 4-5 burkar som på bild.
saft och rivet skal av 5 citroner
4,5 dl socker
20 äggulor
300 gram smör
Gör så här: Ha alla ingredienser i en kastrull. Lägg den över en annan större kastrull över spisen,fylld med kokande vatten. Rör i curden tills det att den har tjocknat och fått rätt konsistens. Lägg över i glasburkar och låt kallna. Förvaras i kylskåpet.