Majsknäckebröd

01.02.2014 10:51

Min bästa väninna gav mig denna recept för länge sen...slarvade bort den och bad om att få det igen igår......nu skall det inte tappas bort igen, för det är ytterligare en recept på något gott att ha bredvid soppskålen som dessutom är väldigt nyttigt. Vi äter det som snacks....En sats ger ca 20st stänger.

 ReaReR

 

2 dl majsmjöl (polentagryn),
1 dl solrosfrön,
1 dl sesamfrön,
1/2 dl linfrön, (jag hade i även lite pumpafrön),
2/3 dl rapsolja,
2 dl kokande vatten,
salt,
flingsalt (till garnering).

Gör så här: Rör ihop allt utom vattnet först. Blanda väl och häll till sist i det kokande vattnet. Rör om ordentligt och låt det svälla i ca 10 minuter. Läg smeten på ett ark bakplåtspapper, täck med ett ark till och kavla det tunt. Lägg det på ugnsplåt, ta försiktigt bort det översta pappret och skåra degen till önskad storlek och form. Använd tex pizzaskärare till det. Jag brukar dela degen innan den kommer in i ugnen eftersom efteråt går knäckebrödet bara att bryta till mindre bitar, vilket kan vara ok också. Strö på flingsalt och grädda i 30 minuter på 175 grader.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden