Buffé är något jag gärna bjuder på och dessa mini pajer är alltid ett måste där. Så har det varit i många, många år nu. Jag tror att många i min familj och bland mina vänner, skulle se väldigt förvånade ut om dessa saknades någon gång. Väldigt uppskattade, väldigt goda och fyllningen kan varieras efter smak och humör.......
Skal:
2 1/2 dl vetemjöl,
75 gram smör,
3/4 dl Kesella Mager kvarg
Fyllning:
100 gram kassler,
200 gram champinjoner,
3 ägg,
2 dl vispgrädde,
1 dl mjölk,
1/2 tsk salt,
1 krm svartpapper,
2 dl riven ost
Gör så här: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små pajformar ( eller muffinsformar, ca 16 stycken). Ställ in formarna i kylskåpet och låt vila ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka kassler och fräs champinjonerna. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, papper och ost. Fördela kassler och champinjoner i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera pajerna ljumma.