Minipajer med julskinka
God fortsättning alla! Nu när Julen börjar lägga sig, sitter man ofta med massa rester från Julbordet, som man inte alltid är sugen på att äta av flera dagar i rad. Det går dock att omvandla dessa i nya rätter. Här kommer tips på vad man kan använda rester från julskinka till (förutom alla pastarätter och gratänger man brukar göra med det)
Pajskal:
2 1/2 dl vetemjöl,
75 gram smör,
3/4 dl Kesella Mager kvarg
Fyllning:
100 gram strimlad julskinka,
200 gram champinjoner,
3 ägg,
2 dl vispgrädde,
1 dl mjölk,
1/2 tsk salt,
1 krm svartpapper,
2 dl riven ost
Gör så här: Arbeta ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små pajformar (eller muffinsformar, ca 12 stycken). Ställ in formarna i kylskåpet och låt vila ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs champinjonerna och även julskinkan på slutet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, papper och ost. Fördela kassler och champinjoner i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera pajerna ljumma.
:
Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.
Christina Vognild, Kumla, Sweden