MK-väska

29.10.2017 19:43

Till min allra bästa vän på sin föselsedag; en väsk-dubblett. Grattis fina Lili på din födelsedag!

Botten - gör denna sats gånger 2 och grädda varje plåt lite upphöjd från främre långsidan för att kunna få formen på väskan redan färdig från början. Jag la en lite potatisskalare under plåten (20x30cm) och då blir bottnen högre på ena sidan och lägre på andra sidan. Sätt ihop bottnarna med kolakrämen i mitten och väskan är redan klar för att kläs med sockerpasta.
2 ägg,
3 dl socker,
2 msk kakao,
3 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
50 gram smör,
1 1/2 kokande vatten
Kolan:
50 gram smör,
1 1/2 dl socker,
3 tsk vaniljsocker,
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här: Koka upp vatten och smör först. Vispa ihop ägg och socker. I en separat skål, blanda ihop kakao, vetemjöl och bakpulver. Häll över det vispade ägg och sockret i mjölblandningen och blanda väl. Tillsätt till slut det kokande vattnet med smör. Häll över i en smord form (20x30cm) och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Låt bottnen kallna medan du gör kolafyllningen. Den gör du genom att koka ihop alla ingredienser till det tills kolan blir lite seg.!

Alla detaljer på väskan är gjorda i sockerpasta, inklusive MK-printen som man beställa på nätet. De får man ärbara ark som jag tapetserade sockerpastan med.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden