Idag är det min lilla pappas födelsedag. 74 år blir han idag och det firade vi såklart lika mycket som vi gör varje år. I vår familj firar vi inte bara när man fyller jämt, utan varje födelsedag är lika viktig ... och en fantastiskt anledning till att umgås. Pappa har blivit en riktig gottigris på äldredagar och han fick en tårta av mig som är en riktig dröm för alla mums mums/skumboll älskare. Han undrade dock om jag valde just denna tårta med tanke på att han inte har så många egna tänder kvar ... haha. Grattis pappa!
4 äggvitor
3 dl socker
6 gelatin plattor
1 dl kokande vatten
hackade hasselnötter
Chokladtäcket:
60 gram kokosfett
50 gram mörk choklad
Gör så här: Lägg gelatin plattorna i kallt vatten i 10 minuter. Kläm ut vattenet efteråt och smält de i det kokande vattnet. Vispa äggvitorna och sockret till en maräng. Vispa gärna länge, så den blir riktigt fluffigt. Häll i det flyttande gelatinen i en tunn stråle, under tiden du vispar. Vänta inte med gelatinen till efter att marängen är helt färdig, utan ha i det lite på slutet. Strö hasselnötter i bottnen på en springform (ca 20 cm) och häll över maräng massan. Låt stelna i kylskåpet ett par timmar. Gör chokladtäcket genom att smälta mörk chokladen tillsammans med kokos fett. Häll den över tårtan i ett par omgångar. Dekorera med frukt och nötter. Lycka till!