Pannacotta med choklad och glitter

10.01.2018 19:32

 Dagen innan Jul fick jag för mig att jag inte hade tillräckligt med godsaker till Julbordet. Inte alls berättigad fick jag erfara, men det fick mig svänga ihop lite pannacotta också så där i sista stunden. Supergott och super sött när man gör små portioner. Såg ganska festligt ut på dessertbordet, toppade med jordgubbar och guldglitter (ätbart såklart). Kul!

5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
100 g vit eller mjölkchoklad (jag valde hälften var)
2 st gelatinblad
jordgubbar till garnering
Gör så här: Lägg gelatinbladen i kall vatten för ca 10 minuter. Värm upp grädden tillsammans med vaniljstången (den snittas på mitten först och alla frön skrapas ur) Låt koka 1-2 minuter utan att koka över. Ta kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången och kasta den. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt svalna lite. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinen smält. Häll upp i portionsskålar och garnera 

 

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden