Jul bakelse nummer 10 - en spinoff på vaniljhjärtan i långpanna, dock med pepparkakssmak.
Deg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
4 msk pepparkakskryddor
Fyllning
4 ägg
250 g Kesella vanilj
5 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
Servering
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta snabbt ihop till en smuldeg, gärna i en matberedare. Tryck ut hälften av degen i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kesella, creme fraiche och vaniljsocker. Häll blandningen över degbotten i långpannan. Smula resten av smuldegen över fyllningen. Grädda kakan på nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar. Pudra gärna över lite florsocker innan servering.