Grattis Sverige på National dagen! Det firade vi med en rabarber och jordgubbskaka. Hoppas Ni har alla haft en fin dag idag.
3 dl rabarber i bitar
3 dl jordgubbar i bitar
1/2 dl socker till frukten
175 gram rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Till servering: jordgubbar och vaniljsås
Gör så här: Blanda rabarber med jordgubbar och 1/2 dl socker. I en separat skål, rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det växelvis med mjölken i äggvispet. Smörj och bröa en rund springform på ca 24 cm och häll över smeten i den. Fördela frukterna ovanför och tryck försiktigt ner de i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter på 175 grader C. Låt svalna och servera med jordgubbar och vaniljsås till.