Saffransfudge

11.12.2014 21:44

Vi fortsätter med Jul bakandet här i huset...... När jag tänker efter, har jag precis börjat, för att det jag har gjort så långt, är tydligen redan slut på något konstigt sätt. Så.... idag har jag tagit mig i kragen och tagit fram kastrullerna igen. Saffansfudgen är nu klar och undangömd också. Vi får se hur länge den får vara ifred, för god var den.......borde kanske skriva nånting som "levergryta" eller nåt i den stilen på lådan för att få alla att hålla sig undan... Natti natt hör ni!

2,5 dl vispgrädde
250 gram socker (lite drygt 2,5 dl)
1,75 dl ljus sirap
0,5 dl flytande glykos
0,5 gram saffran
60 gram smör
125 gram vit choklad

Gör så här:  Klä en form på ca 20x25 cm med bakplåtspapper. Koka upp grädde, socker, sirap, glukos och saffran till 125 grader C. Ta av platta och rör i smör och hackad vit choklad. Häll över i formen och låt stelna över natt i kylskåpet. Sker upp i önskad stolek på bitarna.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden