Skärgårssillen är den sorts sill som jag först lärde mig att äta som vuxen när jag flyttade till Sverige. Hade aldrig ätit sill innan och första intrycket var att det både såg ut och luktade som kattmat.....Det var dock inte svårt att ändra uppfattning när man smakade, även om det tog emot lite i början. Nu är denna sill fortfarande en favorit hos mig... och väldigt kul att få göra min egen variant.
2 burkar med inläggningssill (som först läggs i lag över natten, enligt anvisningarna på burken)
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
80 gram mixkaviar
1 dl hackad dill
1 knippe gräslök
1 tsk honung
salt, peppar
Gör så här: Låt sillen rinna av i ett durkslag. Skär den i mindre bitar. Blanda creme fraiche, majonnäs, kaviar, dill, klippt gräslök och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner sillen och lägg över i en burk. Förvara i kylen.