Sommar smulpaj med jordgubbar

11.07.2015 21:51

Vad vore sommar utan jordgubbspaj..... Har äntligen börjat skörda lite egenodlade jordgubbar och har flera recept på gång som provas för fullt nu. Först ut är en klassiskt smulpaj, där jag för första gången använde lite mandelmjöl i också. Gott och somrigt med vaniljvips till. Njut av sommaren och simma lungt!

Fyllning:
1 liter jordgubbar
1 msk potatismjöl
3 msk socker
Dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg de i en pajform. Jag hade en fyrkantig 20x20cm. Strö över socker, potatismjöl och rör om ordentligt.
Smuldeg:
125 gram smör
2 dl mjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
Nyp ihop smör, mjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver. Strö smuldegen över jordgubbarna och grädda i ugnen i ca 15 minuter på 220 grader C.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden