En favorit i Alladin asken är trilling nöten, men de är på tok för få i asken i min smak, om de inte är helt borttagna dvs. Därför tar vi nu saken i egna händer och gör en hel sats med bara sådana. De blev faktiskt mycket godare än Alladins om jag får säga det själv. Håll bara ett öga på hasselnötterna så de inte bränns vid i ugnen..... och använd för Guds skull inte vanlig blockchoklad till det. Satsen räckte till ganska många praliner och jag passade på att gjuta några chokladbitar också.
400 gram Marabou mjölkchoklad
200 gram hasselnötskärnor
Gör så här: Rosta nötterna på 225 grader i ca 5 minuter, gnugga av överflödigt skal. Enklast är att använda en handduk till det. Smält chokladen över ett vattenbad, eller i mikron. Vänd ner hasselnötskärnorna i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre, låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du ringla över godisbitarna. Gör gärna det efter det att de stelnat.