Det händer ibland när jag bakar, att just när jag tror att jag har misslyckat med något, visar sig vara bland det godaste jag gjort på väldigt länge. Så är fallet med denna maräng tårtan. Jag ville knappt ställa fram och bjuda på den, eftersom jag fick för mig att den inte alls blev så som den borde......men tänk så fel jag hade. Marängen krossades lite när jag flyttade över den på fat...den blev inte helt perfekt utseendemässigt, men vem bryr sig? Smaken är helt makalöst. Prova gärna!
Marängbotten:
6 äggvitor
3 dl socker
1 dl florsocker
1 tsk ättika
Latmaskskrämen:
vaniljkräm gjord på 4dl kall mjölk och 2 påsar Marsan pulver
4 dl grädde
2 msk socker
hallon till garnering
Gör så här: Vispa äggvitorna till hård skum och tillsätt gradvis socker, florsocker och ättika. Vispa vidare tills du får en vit och hård skum. Jag använder mig av min Kitcken Aid till det. Klä en rund bakform med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll över marängen och grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme på 140 grader C. Stäng av värmen på ugnen efter det att den har gräddat färdigt, men låt marängen vara kvar där med ugnsluckan lite på glänt om möjligt, tills det att den har svalnat. Krämen gör du i ordning genom att blanda vaniljpulvret med mjölken enligt det som står på förpackningen. Vispa grädden med sockret och blanda med vaniljkrämen. Bred över marängbottnen och toppa med hallon. Det gör ingenting om marängen går lite sönder i kanterna och på toppen. Krämen kommer att göra den mjuk ändå.